szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Államilag támogatott üdülési csekkek bevezetésével akarja kedvezményessé tenni a belföldi üdülést a szlovák kormány – közölte a pozsonyi Pravda saját információkra hivatkozva szerdán.

Az üdülési támogatást március végén, második hangulatjavító csomagjának részeként mutatja be a szlovák kormány, amely az intézkedéstől az évek óta viszonylag gyengén teljesítő belföldi turizmus fellendülését is reméli – írta a Pravda.

Bár az új rendszerről minimális információ került nyilvánosságra, azt már tudni lehet, hogy a szlovák közlekedésügyi, építési és vidékfejlesztési tárca idegenforgalmi stratégiájában számol az üdülési csekkek valamilyen formájának bevezetésével. A szaktárca a rendszer kiépítésénél a szomszédos országokban, köztük a Magyarországon is sikeresen használt modellekből akar kiindulni.

A lap szerint amennyiben az állami támogatással kedvezményessé tett belföldi üdültetés rendszere és kerete hasonló lesz, mint a három évvel korábban felvázolt modellé, akkor az alkalmazotti viszonyban munkát vállalók számíthatnak az üdülési csekkre, amelynek éves összege valamivel a minimálbér alatt, vagyis 300 euró (megközelítőleg 95 ezer forint) körül lehetne.

A korábban ismertetett elképzelések szerint az üdülési csekk keretösszegének felét a munkavállaló, felét pedig a munkáltató fedezné. Az állami támogatás az lenne, hogy a munkáltató az általa fizetett részt levonhatná az adóalapjából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle