szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Varga Mihály nem tervezi az Államadósság Kezelő Központ működésének átvilágítását, a szervezet új vezetőjétől pedig egyebek mellett azt várja, hogy az ÁKK ne csak Magyarország hagyományos piacain jelenjen meg.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az M1 Az este című műsorában megerősítette, hogy Töröcskei István lemondása után hamarosan megszületik a döntés az ÁKK új vezetőjéről.

Arra a kérdésre, hogy tervezi-e az ÁKK átvilágítását, azt válaszolta: erre nincs szükség, az ÁKK várakozáson felül teljesített ugyanis, a magyar államadósság finanszírozása az elmúlt években olcsóbb lett, a devizakitettség aránya pedig 43 százalékról 37 százalékra csökkent.

"Az a kormányzati törekvés is teljesült, hogy a forintpiacon egyre erőteljesebben jelenjünk meg" – mondta.

A miniszter hozzátette, hogy az ÁKK következő vezetőjétől azt várja: törekedjen arra, hogy "ne csak hagyományos piacainkon jelenjünk meg, hanem máshol is".

A gyenge forintot turizmus szempontjából áldásnak nevezte a miniszter. Felidézte, hogy felmérések szerint Thaiföld után ár-érték arányban Magyarország a legkedveltebb célpontja a nemzetközi turizmusnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják