szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lakatos Benjámin a Figyelőnek interjút adott, azt mondja, jókor volt jó helyen, és megnevezte orosz kötődésű üzlettársát is.

Interjút adott a Figyelőnek Lakatos Benjámin, az energetikai ügyleteivel nagy visszhangot kiváltó MET egyik fő tulajdonosa. A cég tulajdonában van többek között a Dunamenti erőmű is, igazán híres azonban akkor lett, amikor kiderült, hogy az állami MVM-mel kötött bizonyos szerződések meglehetősen jó üzleti helyzetbe hozták. Az MVM ugyanis olyan nyugati gázszállítási lehetőségekhez kapott egyedi hozzáférést, amelyet nem volt képes teljesíteni, így át kellett adnia a jogosítványokat – amelyeket végül az akkor még átláthatatlan tulajdonosi hátterű MET szerzett meg.

©

Lakatos Benjámin az interjúban azt mondja, hogy boszorkányüldözés folyik ellenük, és „ideje pár dolgot helyre rakni”. Állítja, hogy tisztán szakmai alapon dolgozik a társaság, a politikától távol tartja magát, és a legszigorúbb követelmények szerint is átlátható a működése.

A cég másik fő tulajdonosa Ilya Trubinkov, egy 57 éves orosz-kanadai üzletember, akit a MET egy korábbi tulajdonosa, az orosz Normeston nevű cég delegált a MET-hez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak