szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tartja indokoltnak tovább fenntartani az Összefogás az Államadósság Ellen Alapot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – válaszolta a tárca a Napi Gazdaság megkeresésére.

Már zajlik az államadósság elleni alap megszüntetésének jogi és pénzügyi kereteinek kidolgozása – írta a Napi Gazdaság az NGM-től kapott válaszra hivatkozva.

A minisztérium a döntést azzal indokolta, hogy a 2011-es kezdeményezés nem működött hatékonyan, és a befizetések mértéke sem alakult kedvezően. Az is az alap ellen szólt, hogy annak adminisztratív terhei nem voltak arányban az államadósság lefaragása terén produkált eredményekkel.

A tárca ugyanakkor jelezte, hogy a GDP csaknem 77 százalékát kitevő államadósság csökkentése továbbra is kiemelt gazdaságpolitikai cél, ennek érdekében pedig a kormány számos más eszközt is alkalmaz.

Tavaly év végéig közel 2600-an utaltak a kezdeményezés számlájára összesen 340 millió forint összegben.

Bár azt az alapot irányító testület elnöke is elismerte, hogy az előzetesen remélt mintegy 200 milliárd forinttól jócskán elmaradtak a felajánlások, Horváth Tihamér úgy nyilatkozott, hogy a februárban esedékes beszámolójában az alap fenntartását fogja kérni az azt felügyelő Varga Mihály minisztertől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora