szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meglepődéssel indult, kínos csönddel ért véget az adóhatóság sajtótájékoztatója, amelyen azt tudakoltuk, hogy mi a helyzet a kitiltási listára rákerült Vida Ildikó által vezetett vizsgálattal. Válaszra sem méltattak, amikor azt kérdeztük, mikor hozzák nyilvánosságra a vizsgálat eredményét.

Tavaly november elején, amikor a NAV elnöke, Vida Ildikó maga ismerte el, hogy rákerült az amerikaiak kitiltási listájára, azt az ígéretet is tette, hogy felállít egy vizsgálati csoportot, amely kideríti, mi az amerikaiak problémája. A munkacsoportot ő maga, Vida vezeti. Azóta eltelt több mint három hónap, azonban semmi hír arról, mi van ezzel a vizsgálattal, lezárult-e, mire jutottak az adóhatóságnál, a nyilvánosság elé tárják-e az eredményt.

Vida Ildikó a kitiltási botrány idején, az amerikai konzulátust akkor irányító André Goodfrienddel, 2014 novemberében
©

Azon is nagyvonalúan túlléptek eddig, hogy Vida elmondása szerint rajta kívül még vannak NAV-vezetők a kitiltási listán, de hivatalosan nem nevezték meg őket.

A NAV ma sajtótájékoztatót tartott az idei ellenőrzési munkájáról, ott volt a hvg.hu is, a sajtótájékoztatót tartó elnökhelyettest és a NAV szóvivőjét faggattuk a belső vizsgálatról és a kitiltott NAV-vezetőkről. Elkenő válaszokat kaptunk, már amikor kaptunk, a vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalára vonatkozó kérdésünket például nem is válaszolták meg. És kínos csönddel ért véget a sajtótájékoztató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt