szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Megneszelhették a Buda-Cash tulajdonosai, vezetői a velük szembeni hatósági fellépést. Egy nappal azelőtt, hogy a készenléti rendőrség lerohanta a brókerház fővárosi, Ménesi úti központját, ismeretlen személyek megpróbáltak rendbe tenni, eltüntetni mindent, amit lehetett – közölték szemtanúk a HVG-vel.

©

Régóta pilótajátékot játszottak, most azonban olyan pénzhez nyúltak, amihez nem kellett volna – a hetilap informátorai szerint emiatt volt kénytelen az MNB hirtelen bezárni a Buda-Casht és annak négy leánybankját, s azok élére felügyeleti biztosokat kinevezni. Azóta  a rendőrség házkutatást tartott, s elkezdték a cégvezetők – egyelőre tanúkénti – meghallgatását.

Ha tud valamit az ügyről, esetleg a Buda-Cash ügyfele, kérjük, írjon az [email protected] címre. Köszönjük.

Bár a brókerház nyilvántartásait már 15 éve szabálytalannak minősítette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, amiért félmillió forintos bírságot is kivetett, s azt követően is éveken át egymást érték a szabálytalanságok, az MNB csak most szembesült azzal, hogy a Buda-Cash valótlan adatszolgáltatása miatt 100 milliárd forintról nem tud elszámolni.
 
Részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beültünk az első hazai Suzuki Swace-be: mit tud a 8 milliós Toyota Corolla testvér?

Beültünk az első hazai Suzuki Swace-be: mit tud a 8 milliós Toyota Corolla testvér?

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

Legyőzi az Apple az AMD-t és az Nvidiát?

Legyőzi az Apple az AMD-t és az Nvidiát?