szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gazdasági bizottság a jövő héten hallgatja meg a Miniszterelnökség vezetőjét az új reklámadó-szabályozás részleteiről. A fideszes Tiffán Zsolt javaslatára a Buda-Cash ügyében is lehet meghallgatás a bizottság következő ülésén.

Miután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a reklámadó módosításával kapcsolatban levelet írt Rogán Antalnak, a gazdasági bizottság elnökének, a testület a jövő héten meghallgatja a miniszter ezzel kapcsolatos beszámolóját – tájékoztatta a bizottság tagjait a csütörtöki ülést vezető Bánki Erik alelnök.

Lázár János szerdán levélben kérte Rogán Antalt arra, hogy a jövő hétre hívja össze a gazdasági bizottság ülését, hogy a testület megvitathassa a reklámadó módosításának lehetőségeit.

Mint a Népszabadság megtudta, Lázár az után kezdeményezte a bizottság összehívását, hogy Orbán Viktor is egyeztetett Thomas Rabéval, a Bertelsmann-csoport vezetőjével.

Buda-Cash ügyben is lesz meghallgatás

A gazdasági bizottság csütörtöki ülésén a fideszes Tiffán Zsolt javasolta, hogy a bizottság hívja meg a következő ülésére a Buda-Cash csődjében intézkedni jogosult állami vezetőket. A brókerház tulajdonosi köréhez tartozó bankokban a betétekhez való hozzáférés korlátozása nehéz helyzetbe hozza az érintett magánszemélyeket és önkormányzatokat – érvelt a képviselő, aki szerint az érintetteket tájékoztatni kell az intézkedésekről.

Az elnöklő Bánki Erik azt válaszolta a felvetésre: tájékoztatja Rogán Antalt és kéri, hogy vegye fel a kapcsolatot a kormánnyal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben

A PDSZ üdvözli a középiskolai nyitás halasztását, de szerintük ez kevés

A PDSZ üdvözli a középiskolai nyitás halasztását, de szerintük ez kevés

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét