szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lakossági állampapírok állománya februárban 72 milliárd forinttal nőtt - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Februárban az előző havi értéknél tízszer nagyobb mértékben, 72 milliárd forinttal növekedett a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya - jelentette az ÁKK.

A legkedveltebb ebben a hónapban is a Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) volt, amelyből 44 milliárd forint értékben vásárolt a lakosság. Ezen belül a növekedés motorja 28 milliárd forintos állományával az új, ötéves futamidejű, az előző év átlagos fogyasztói árindexén felül 4 százalékos kamatprémiumot biztosító kötvény volt.

A Bónusz Magyar Államkötvények (BMÁK) 4 milliárd forintos növekedése nagyobbrészt szintén a lakosság vásárlásainak volt köszönhető. A babakötvények állománya 600 millió forinttal, míg a Féléves Kincstárjegyeké (FKJ) 400 millió forinttal emelkedett az év második hónapjában.

Február végére a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya 2490 milliárd forintra emelkedett - tette hozzá az ÁKK.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

A tiltakozások ellenére leáll az autógyártás az egyik Renault-üzemben

A tiltakozások ellenére leáll az autógyártás az egyik Renault-üzemben

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat