szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Quaestor-károsultak fekete napja volt, amikor a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt kezdeményezett, legalábbis erről tájékoztatták az ügyfeleket. Csak az a probléma, hogy ennek sehol sincs nyoma, ami azt is jelentheti, hogy a cégnél most is mehetnek kifizetések, mégpedig teljesen legális módon.

Valamit elhallgatnak a Quaestor-üggyel kapcsolatban – írja a Figyelő. A Quaestor ügyfelei március 13-án Szombati Zsigmond felügyeleti biztos aláírásával egy levelet kaptak, amiben arról tájékoztatták őket, hogy 4 nappal korábban a kötvénykibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. csődeljárást kezdeményezett önmaga ellen.

©

Ezzel azonban az a probléma, hogy az öncsőd egy többlépcsős eljárás: először a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához tartozó felszámolási csoport egy munkanapon belül előbb elbírálja, hogy van-e olyan ok, ami miatt el kellene utasítania az öncsődöt. Miután ez megtörtént, kihirdetik a Cégközlönyben. De a Quaestor esetében ez nem jelent meg a lapban, miközben a Győri ETO FC Kft. öncsőd kérelme annak rendje és módja szerint megjelent. Ez az jelenti, hogy a társaságnál jelenleg is mehetnek kifizetések – mégpedig teljesen jogszerűen.

Az is furcsa, hogy először csak a Hungária Értékpapír esetében történtek azonnali letartóztatások, miközben ennél a brókercégnél történtek a legkisebb értékű visszaélések. Ezzel szemben a két százmilliárdos nagyságrendű ügyben a botrány kirobbanását követő első napokban még szabad lábon védekezhettek a cégek vezetői.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

Marco Rossi elmondta, mit gondol Gulácsi Péter véleményéről

Marco Rossi elmondta, mit gondol Gulácsi Péter véleményéről