szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hospodárské Noviny cseh lap a vasárnapi boltbezárással foglalkozott jegyzetében, melyben többek között azt írták: valószínűleg a külföldi cégek elleni újabb támadásról van szó, hiszen a tiltás a kisebb, többnyire magyar kézben lévő üzleteket nem érinti.

A magyar gazdaságnak több mint 10 ezer munkahelyébe kerül, a magyar államkasszának pedig több tízmilliárd forintos bevételkiesést okoz a vasárnapi nyitva tartás két hete életbe lépett betiltása – írta a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap kedden. Martin Ehl, a lap külpolitikai rovatvezetője a Vasárnapi bevásárlás Orbánéknál című jegyzetében úgy vélte, hogy valószínűleg a külföldi cégek elleni újabb támadásról van szó, hiszen a tiltás a kisebb, többnyire magyar kézben lévő üzleteket nem érinti.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a felmérések szerint a magyarok kétharmada ellenezte a vasárnapi nyitva tartás betiltását. Azt állította, hogy az intézkedésre úgy a munkavállalók, mint a szakszervezetek is panaszkodnak, mert az emberek a vasárnapi munkáért 150 százalékos bért kaptak, amelytől most elestek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!