szerző:
hvg.hu

Mindent visz a szerencsejáték-piacon a kormány két csókosa, Andy Vajna és Szima Gábor. Miután bezsebelték az összes kaszinókoncessziót, már nem kellett nagyot "küzdeniük" az online szegmensért, hiszen csak olyan vállalkozás szervezhet internetes szerencsejátékot, amelynek van játékkaszinó üzemeltetésére szóló koncessziója. Ilyen pedig csak Vajnának és Szimának van.

Magyarországon a törvényi szabályozás szerint csak az szervezhet online szerencsejátékot, akinek kaszinókoncessziója is van. Ilyen engedéllyel pedig két ember rendelkezik: Andy Vajna, az Orbán-kormány filmügyi biztosa, és Szima Gábor vállalkozó, a debreceni focicsapat volt tulajdonosa. Vajna és Szima tehát nem csak a kaszinók piacát uralják, hanem a hatályos jogszabály értelmében az ő kezükbe került az online szerencsejáték is – írja az atv.hu.

A parlament 2012-ben tiltotta be a pénznyerő automatákat, 2013 decemberében azonban mégis elfogadtak egy törvényt, amelynek értelmében lehet kaszinókat működtetni, de ötszázezer lakosonként csak egyet. A Nemzetgazdasági Minisztérium tavaly nyáron adott ki a törvény által meghatározott tizenegy kaszinókoncesszió közül ötöt, budapesti, illetve Pest megyei kaszinók működtetésére az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casino Kft.-nek. Kettőt pedig, egy debreceni és egy nyíregyházi kaszinó üzemeltetésére a Szima Gáborhoz köthető Aranybónusz 2000 Kft. kapott meg. A Szerencsejáték Zrt., vagyis az állam saját cége egyetlen koncessziót sem kapott, mivel nem bizonyult „megbízható szerencsejáték-szervezőnek”.

Az online portálok – mint például a PokerStars vagy a Bet365 – mind valamilyen offshore céghez köthetőek, más országokban ugyanis kedvezőbbek az adózási feltételek, mint az uniós tagállamokban. Hazánkban viszont csak az szervezhet szerencsejátékot, akinek magyarországi engedélye van, így – ha továbbra is működni akarnak – kénytelen lesznek Vajna vagy Szima cégei alá bevonulni.

További részleteket itt lehet olvasni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

15 millió tesztelője van a Microsoftnak, mégis tönkrevághatja a gépet egy Windows-frissítés

15 millió tesztelője van a Microsoftnak, mégis tönkrevághatja a gépet egy Windows-frissítés

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége majd' az összes nagyvárosban

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége majd' az összes nagyvárosban

A szlovákok a téli időszámítást tartanák meg, mi lesz Magyarországgal?

A szlovákok a téli időszámítást tartanák meg, mi lesz Magyarországgal?

Demeter Mártát választották az LMP társelnökévé

Demeter Mártát választották az LMP társelnökévé

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával