szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt moszkvai nagykövetségi attasé január óta előzetesben van. Vesztegetés miatt emeltek ellene vádat a napokban – értesült a Népszava és a Magyar Nemzet.

Vesztegetés miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség két vállalkozó és egy pénzintézeti vezető ellen; egyikük Kiss Szilárd, a moszkvai magyar nagykövetség volt kereskedelmi attaséja – értesült a keddi Népszava és a Magyar Nemzet. A másik két vádlott G. Imre és Sz. Gyula nyíregyházi vállalkozók.

Kiss Szilárd korábban Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel és Tarsoly Csaba Quaestor-vezérrel is üzletelt. Kisst 2013-ban, átvilágítása után saját kérésére hívta vissza a külügy diplomata posztjáról, ám Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. Ez utóbbi információt később a miniszter tagadta.

Kisst január óta tartják előzetes letartóztatásban, mert a gyanú szerint több mint félmilliárd forinttal károsította meg az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

95 milliárd dollárt hozott egy ír testvérpár hétsornyi kódja

95 milliárd dollárt hozott egy ír testvérpár hétsornyi kódja