szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Libegő épül Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között, a csaknem 700 millió forintos beruházás kivitelezése várhatóan júliusban befejeződik – közölte a munkát végző Libegőpark Kft. ügyvezetője.

A társaság zömmel európai uniós támogatással építi meg Lillafüreden a turisztikai látványosságot, amely során libegőt és a hozzá kapcsolódó attrakciókat alakítanak ki – közölte Jakab Gábor. 

A budapesti székhelyű Libegőpark Kft. az Észak-Magyarországi Operatív Program "Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban" a "Lillafüredi libegő és kapcsolódó attrakciók telepítése" című projektjavaslattal nyert, a csaknem nettó 685 millió forintba kerülő projekt több mint 479 millió forint vissza nem térítendő támogatást élvez.

A libegő 1000 méter hosszan szállítja az utasokat a 606 méteres Jávorhegyre, az utazási idő 11 perc. A kivitelezés várhatóan a 2015-ös nyári idegenforgalmi szezon közepére elkészül, a libegő működtetése 9 állandó munkahelyet teremt, emellett számos ideiglenes munkahely jön létre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs megállás: továbbra is szárnyalnak a PC-eladások

Nincs megállás: továbbra is szárnyalnak a PC-eladások

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám