szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Széles kört érint a hitelkiváltás, a forintosítást követő 60 napon belül mindenki ingyenesen felmondhatja eddigi szerződését, és új hitelszerződést köthet egy másik bankkal - mondta Vonnák Balázs, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a köztévé műsorában.

Érdemes mindenkinek megpróbálnia kedvezőbb ajánlatot szerezni a piacon, az ajánlatokról részletes tájékoztatást kérni - közölte az MNB. Az előzetes hitelbírálatra 60 nap áll rendelkezésre.

A választást befolyásoló legfontosabb szempontok között említette a kamat rögzítésének formáját - fix vagy változó, és a konkrét havi törlesztőrészletet.

Szerinte aki stabilitást szeretne, annak a fix kamatozású konstrukcióban érdemes gondolkodnia, ennél lehet, hogy magasabb az induló törlesztőrészlet, viszont később nem fog emelkedni.

Fontosnak nevezte, hogy a bankváltás költségmentes és 60 nap alatt lezajlik. Az látható, hogy a kínálati oldalon a bankok részéről beindult a verseny - mondta Vonnák Balázs, hozzátéve, hogy most már az adósoknak kell versenyeztetni a bankokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szakemberek szerint a harmadik hullámban sokkal több gyermek betegszik meg Magyarországon

A szakemberek szerint a harmadik hullámban sokkal több gyermek betegszik meg Magyarországon

Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult

Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult

Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások

Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások