szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csak az állami Főgáztól érkezett ajánlat az E.On és a GDF Suez ügyfeleinek ellátására - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A rezsihivatal öt munkanapon belül értékeli a benyújtott pályázatot.

Csak az állami Főgáz jelentkezett be a lakossági gázpiacról kiszálló német E.On és francia GDF Suez lakossági ügyfeleiért, bár elvileg az olasz Eni tulajdonában lévő Tigáz is versenybe szállhatott volna értük. A Főgáz pályázatáról öt napon belül dönt a Mekh, amely közölte, a felhasználók folyamatos ellátását, az ellátásbiztonság garantálását tartja szem előtt.

A nemzeti közműszolgáltató ENKSZ, illetve a hozzá tartozó Főgáz máris közölte, felkészült a mintegy 1,3 millió fogyasztó átvételére. A Mekh szerint a felhasználóknak nincs teendőjük a váltással kapcsolatban, a folyamat automatikus lesz, írásbeli szerződés megkötésére nincs is szükség hozzá.

A tájékoztató szerint lehetőség van arra, hogy az átadó és az átvevő szolgáltatók megállapodjanak a felhasználó tartozásából eredő követelés átvevő szolgáltatóra engedményezéséről. Az egyes fogyasztóknak az átadó szolgáltatóval szemben fennálló jogi vitáik, jogilag rendezetlen státusuk nem akadályozza azt, hogy az átadandó felhasználók egésze átkerüljön az új szolgáltatóhoz - tette hozzá a MEKH.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Megint a volt Origo-tulajdonos cége nyerte az MNB kommunikációs tenderét

Megint a volt Origo-tulajdonos cége nyerte az MNB kommunikációs tenderét

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!