szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Marti Schulz szerint Athénnak el kell fogadnia a nemzetközi hitelezők javaslatait.

A politikus a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak nyilatkozott. Ebben kiemelte, hogy az Európai Unió kész kompromisszumot kötni a görög kormánnyal, a hitelezők már tettek engedményeket. "Óva intem a görög kormányt attól, hogy elhárítsa a feléje nyújtott segítő kezet" - mondta Schulz, aki eddig is a görög rendezés támogatója volt. Hangoztatta ugyanakkor, hogy Athén "kifut az időből és drámaiak lesznek a következmények".

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök korábban bírálta a hitelezők által támasztott feltételeket, amivel gyakorlatilag holtpontra futtatta a tárgyalásokat, amivel azt kockáztatja, hogy csődbe jut Görögország és kihullik az euróövezetből. Schulz éppen ezért hangsúlyozta, hogy Ciprasznak és pártjának, a radikális baloldali Szirizának el kell fogadnia azt, hogy nemcsak választóinak tartozik felelősséggel, de Görögországának és az Európai Uniónak is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
49 kilométer villannyal, ezt tudja a legújabb Seat Tarraco

49 kilométer villannyal, ezt tudja a legújabb Seat Tarraco

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól