szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Néhány órával azelőtt, hogy szerda késő este a görög parlament dönt az országnak felajánlott újabb, immár harmadik pénzügyi mentőcsomagról és annak feltételeiről, a kormányzó Sziriza központi bizottsága bejelentette: ellenzik a megállapodást az EU-val.

A Görögországban kormányzó Sziriza központi bizottsága elvetette a hitelezőkkel történő újabb megállapodást, az újabb segélycsomag feltételei elleni tiltakozásul lemondott a görög pénzügyminiszter egyik helyettese szerdán a csomagról tartott parlamenti szavazást megelőzően.

Néhány órával azelőtt, hogy szerda késő este a görög parlament dönt az országnak felajánlott újabb, immár harmadik pénzügyi mentőcsomagról és annak feltételeiről, a kormányzó Radikális Baloldali Koalíció (Sziriza) központi bizottságának többsége úgy foglalt állást, hogy nem szabad elfogadni az ismert feltételek mellett az újabb pénzügyi támogatást. Az ellenzők petíciót írtak alá, amelyben egyebek között úgy fogalmaztak, hogy az európai vezetők ajánlata nem szolgálja a görög nép érdekét. A párt vezető testületének 201 tagja van, a petíciót 109-en írták alá.

Mint megírtuk: Nadia Valavani adó- és privatizációs ügyekért felelős pénzügyminiszter-helyettes szerdán levélben jelezte a kormányfőnek, hogy azonnali hatállyal távozik posztjáról, mert szerinte ellentétesek az ország érdekeivel azok a megszorítások, amelyekért cserébe a hitelezők újabb mentőcsomagot dobnának Görögországnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Süddeutsche Zeitung: A Néppártnak színt kell vallania Orbánról

Süddeutsche Zeitung: A Néppártnak színt kell vallania Orbánról

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?

1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből

1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből