szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NAV (ex)elnöke méltatlan és alaptalan támadásokra hivatkozik, illetve arra, hogy a hivatal átszervezésénél átnyúltak a feje felett.

Az mno.hu és a Figyelő internetes oldala is közli Vida Ildikó lemondólevelét, amelyet a NAV munkatársai kaptak meg.

A szervezet éléről a hírek szerint ma távozó elnök ebben megerősíti azt a sajtóinformációt, hogy két hónappal ezelőtt ő maga adta be a felmondását, és az új elnök kinevezéséig Varga Árpádnak adja át a feladatköreit.

„Lemondásomhoz az elmúlt 5 év folyamatos küzdelmei, a tavaly október óta tartó kifejezetten személyemet, családomat érintő méltatlan és alaptalan támadások, a NAV szervezetét és személyi állományát alapjaiban érintő kormányzati elképzelések, valamint a NAV életpályára tett javaslatunk elutasítása vezettek” – áll a levélben.

©

Vida Ildikó azt írja, hogy április közepén megdöbbenéssel szembesült a NAV strukturális átalakítására, személyi állományára vonatkozó kormányzati elképzelésekkel, hiszen a NAV-ot senki nem kérdezte meg erről.

„Remélem, hogy lemondásom indokainak megismerését követően mindannyian megértéssel fogadják döntésemet” – zárja levelét az exelnök.

A levéllel kapcsolatban kerestük a NAV-ot, amint válasz érkezik, kiegészítjük cikkünket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!