szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szaúd-arábiai királyi család veheti meg Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök szardíniai villáját, ahol a világ olyan vezető politikusait fogadta, mint George W. Bush amerikai, Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy Tony Blair brit miniszterelnök.

A Corriere della Sera című olasz lap értesülése szerint a 78 éves olasz médiamogul múlt héten személyesen, egy ötórás vezetés alkalmával mutatta meg Mohamed bin Nájef szaúdi trónörökösnek a harmincszobás villát és az azt övező 120 hektáros parkot, amelyet 500 millió euróért, vagyis átszámítva 155 milliárd forintért árul.

A szardíniai tengerpart előkelő részén, a Smaragdparton, Porto Rotondo üdülőhelyen fekvő hatalmas birtokot, a Villa Certosát Berlusconi 1988 óta használta nyári rezidenciájaként.

Óriási méreteire tekintettel a villa eszményi üdülőhely lehet a népes szaúdi királyi család számára, és a tárgyalások már befejező szakaszukba érkeztek – írta a tekintélyes olasz lap.

Az egzotikus növényekkel benépesített parkban két mesterséges tó, egy művulkán, egy félig a földbe vájt barlang, egy amfiteátrum, hét úszómedence és több teniszpálya található a lakóépületen kívül.

Már hosszabb ideje rebesgetik Olaszországban, hogy Berlusconi meg akar válni nyaralójától, ahol államférfiakon kívül ledéren öltözött nőket is vendégül látott, az ottani kicsapongásokról készített botrányos fényképek pedig bejárták a világsajtót.

Az olasz sajtó szerint a villa iránt többek közt az abu-dzabi emír, egy brit üzletember és több orosz mágnás érdeklődött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet