szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkezdte a részben Giró-Szász András kormányzati kommuniká­ciós államtitkár tulajdonában lévő Dorottya utcai ingatlanon az átépí­tési munkákat a miniszterelnök barátja, a Videoton-tulajdonos Garancsi István cége – írta a Népszabadság.

Százhúsz szobás szálloda épül a Belváros szívében, közvetlenül a Dorottya Palota és a Sofitel szomszédságában, ahol a Market Építő Zrt. nagy erőkkel vonult a helyszínre – írta a Népszabadság, amely szerint jelenleg a bontási munkálatok folynak.

A szállodaprojektnek tíz százalékban tulajdonosa Giró-Szász András, aki tavaly novemberben vásárolta be magát a sógora, Serfőző Péter által alapított Safe Port Project Kft.-be. Ez a vállalkozás a szállodaberuházást levezénylő D8 (Dorottya 8 Kft.) egyik társtulajdonosa – írta a lap.

A beszámoló szerint az ingatlant – amelyhez egy évvel korábban cserével jutott hozzá – négy másikkal együtt 2010-ben értékesítette az önkormányzat úgy, hogy az eladás előtt az árát 25 százalékkal, 776 millióról 582 millió forintra, azaz négyzetméterenként 182 ezerre csökkentette.

Az önkormányzat valójában az ingatlanokat tulajdonló cégét, a Belváros-Lipótvárosi Ingatlanfejlesztési Zrt.-t adta el 2,7 milliárd forintért egy luxemburgi alapnak, amelynek Serfőző lett a vezérigazgatója. Amikor az továbbadta egy Seychelle-szigetekre bejegyzett offs­hore cégnek, Serfőző a helyén maradhatott. A cég aztán újra tulajdonost cserélt, magyar tőkéseké lett, köztük van Giró-Szász és a sógora is – tette hozzá a Népszabadság.

Giró-Szász a lapnak nem nyilatkozott a ­szállodaberuházásról, korábban viszont közölte, amikor a belvárosi önkormányzat értékesítette az ingatlant, akkor nem volt köze az azt megvásárló vállalkozáshoz, csak évekkel később lett résztulajdonos. Felidézte azt is, hogy sógora 2014 augusztusában kérdezte meg tőle, hogy beszáll-e a beruházásba, amelyet Serfőző egy 15 éves befektetésnek gondol.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek

Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek

Mindannyiunk közös érdeke a tiszta levegő

Mindannyiunk közös érdeke a tiszta levegő