szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei évre tervezett bevétel alig ötöde folyt be eddig az állami vagyon hasznosításából, de a kormány ősszel belehúz, az interneten kezdi értékesíteni a köztulajdont – írta a Népszabadság.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egy új, elektronikus árverési rendszer bevezetésével tervezi felpörgetni az állami vagyonértékesítést – közölte a tárca a Népszabadság kérdésére.

Hogy ez pontosan mit jelent, azt a lap szerint nem árulták el, csak annyit, hogy "a transzparenciát és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító" rendszerben várhatóan szeptembertől válnak majd mindenki számára megismerhetővé azok a vagyonelemek, amelyek eladásából az idei költségvetésben meghatározott bevételi előirányzatok teljesítését várják.

A Népszabadság szerint elképzelhető, hogy a rendszer úgy működik majd, mint a NAV elektronikus árverési rendszere. Az adóhatóság már évek óta online felületen értékesíti az adósoktól lefoglalt vagyonelemeket, és a liciteken bárki részt vehet, aki előzetesen regisztrál az oldalon.

A kabinet egyébként a költségvetésben 201 milliárd forintos bevételt tervezett az állami vagyon kezeléséből és értékesítéséből, amelynek nagy részét egy rejtélyes 169 milliárdos tétel teszi ki. Ennek a forrásáról a Nemzetgazdasági Minisztérium eddig mindössze annyit árult el, hogy nem klasszikus privatizációs bevételről lenne, hanem vagyoni értékű jog vagy jogok eladása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Nagy ötlet: szirénázó drónnal törnék az utat a mentőautóknak

Nagy ötlet: szirénázó drónnal törnék az utat a mentőautóknak

Makettként is 2,8 millió forint egy ilyen Ferrari

Makettként is 2,8 millió forint egy ilyen Ferrari