szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom Facebook oldalának moderátora(i) nem kis feladattal küzd(enek) meg a pár nappal ezelőtti bejelentésük óta, miszerint ingyenwifit építenek ki a tranzitzónák környékén és elosztókat is biztosítanak, hogy a menekültek feltölthessék telefonjaikat. A kezdeményezés nem aratott ugyanis osztatlan sikert, sorra érkeznek a felháborodott, menekültellenes kommentek, amikre a moderátor(ok) hatalmas türelemmel válaszolgat(nak).

A Magyar Telekom szeptember 7-én jelentette be, hogy nemcsak kiépítik az ingyenwifit a tranzitzónák környékén, de elosztókat is biztosítanak, hogy a menekültek feltölthessék a telefonjaikat. A bejelentés nem aratott osztatlan sikert, meg is jelentek a cég Facebook-oldalán a menekültellenes kommentek.

Cégünk a saját eszközeivel segíteni igyekszik. Most, hogy a tranzitzónák helye körvonalazódni látszik, elkezdjük kiépí...

Posted by Telekom HU on Monday, 7 September 2015

A Telekom Facebook-oldalának moderátora napok óta állja a sarat, és hatalmas türelemmel válaszol meg minden hozzászólást. Az olyanokat is, mint pl. Józsefé, aki azt írta: "az igen de vigyetek már nekik valami fasza asus laptopot is...". "Bármilyen eszközük is legyen (rendszerint okostelefonjuk szokott lenni egyedül), otthonuk – és talán családjuk – már nincs. Azzal igyekszünk segíteni nekik, amivel lehet, néhány wifi-állomással és töltési lehetőséggel" – válaszolt neki a moderátor.

Egy Balázs keresztnevű kommentelő is felháborodott: "Mi a ....bol van pénzük? Ha menekültek honnan van nekik a legmárkásabb ruhak,laptopjuk,mobiljuk,tabletjük,4millio forint hogy elutazzanak Európába? egy Magyar átlagember soha nem lát egybe Ennyi pénzt.... Csak ezeket a dolgokat mentették ki amikor el kellett hagyniuk a házaikat?......." – írta. "Attól, hogy el kellett menekülniük az otthonukból, még nem biztos, hogy nem volt "életük" és egzisztenciájuk. Fel- és eladtak mindent. A legkevesebb az áram és wifi, amit adhatunk, Magyarország legnagyobb szolgáltatójaként" – érkezett a válasz.

Szabolcs reakciója: "Mert nagyon megerdemlik.  ha elkezdek allatkent viselkedni a belvarosban en is kapok ingyen wifit?". "Szia Szabolcs! Nem tapasztaltuk, hogy a menekültek 'állatként' viselkedtek volna, természetesen a nem megfelelő magaviseletet mi is elítéljük. Az ingyenes wifi szolgáltatással mi próbáljuk megkönnyíteni kicsit az utóbbi napokban, hetekben, hónapokban nehézre fordult sorsukat" – írta a moderátor.

A többi kérdést és választ itt olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mint a sci-fikben: nézze meg, micsoda nagyítást tud a Canon 250 megapixeles szenzora

Mint a sci-fikben: nézze meg, micsoda nagyítást tud a Canon 250 megapixeles szenzora

Gulyás Gergely Ferenc pápa melegjogi nyilatkozatáról: Református vagyok

Gulyás Gergely Ferenc pápa melegjogi nyilatkozatáról: Református vagyok

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe