szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azért nem nyilvános az Illatos úti szennyezésről szóló jelentés, hogy ne legyen pánik, legalábbis a ferencvárosi önkormányzat szerint.

A ferencvárosi önkormányzat azért nem teszi nyilvánossá az Illatos úti szennyezés mértékéről készített jelentést, mert nem akarnak pánikot kelteni - írja az Index.hu az RTL Klub híradójára hivatkozva.

Egyébként nincs veszélyhelyzet Bácskai János ferencvárosi fideszes polgármester szerint, de aki akar, egyénileg beletekinthet a dokumentumokba.

Baranyi Krisztina, az Együtt helyi képviselője ezt meg is tette, a facebook oldalán közölt adatok szerint az Illatos-árok vizében a klórbenzol jelenléte a határérték több mint másfélszerese volt, a DDT szintén másfélszerese volt a megengedettnek. A mino-benzol-trifluorid nevű növényvédőszer alapanyag a határérték 1000-szerese volt a mintában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos

Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

Araszol a forgalom az M0-son

Araszol a forgalom az M0-son