szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy teszt során 19, áruházakban kapható fűszerpaprikát vizsgáltak meg, és kiderült: kevesebb volt ugyan a fogyasztásra alkalmatlan, hibás termék, de többségüket nem szabadna hungarikumnak nevezni, mert annyira rossz a minőségük.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület tesztje szerint az áruházakban kapható fűszerpaprikák többsége rossz minőségű, nem volna szabad hungarikumnak nevezni őket – írta a Magyar Nemzet keddi számában.

Legutóbb három éve tesztelte a magyarországi boltokban kapható fűszerpaprikák minőségét a Magyar Gasztronómiai Egyesület. 

MTI / H. Szabó Sándor

A társaság beszámolója szerint az idei mezőny valamivel erősebb volt, de az előző teszthez képest látványos javulást nem észleltek. A minták között ugyanakkor kevesebb volt a fogyasztásra alkalmatlan, hibás termék. 

A tesztet Érsekcsanádon rendezték meg, 19 mintát vizsgáltak, és az első helyen egy szegedi márka, a Rubin végzett.

 
 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!