szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Augusztusban 800 millió forinttal 76 milliárd forintra nőtt a közintézmények lejárt tartozása, és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is felkerült a nagy adósok listájára – írta a napi.hu.

Megjelent a nemfizető állami adósok között az NGM is, részben az oktatásnak köszönhetően – közölte a napi.hu. A szakképző intézetek idén kerültek át a Kliktől az NGM-hez, ami egyből a tárca lejárt számláinak növekedéséhez is vezetett.

Az NGM ezek alapján 39 milliós lejárt számlát nem fizetett ki, míg a NAV további 137 millió forinttal adós a beszállítóinak. A kormányhivatalok lejárt kifizetetlen tartozásainak értéke eközben elérte a 11,5 milliárd forintot, de a rendőrségnek szállító cégek is 2 milliárddal "kényszerhitelezték" a bűnüldözést – fogalmazott a portál.

A tartozásállomány teljes összegéből az állammal szemben fennálló tartozás összege 9,5 milliárd, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás állománya – amelyből 3,5 milliárd államháztartáson belüli tartozás – 66,5 milliárd forint.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább szigorítanak Szlovákiában

Tovább szigorítanak Szlovákiában

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t