szerző:
hvg.hu

A Közbeszerzési Hatóság fellebez a bírósági döntés ellen, amely mentesítené a Közgépet a közbeszerzésekről való kizárástól. Addig is feketelistán tartják a céget. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság már három hete leszerződött a gönyűi kikötő bővítésére a Mészáros Lőrinc fémjelezte konzorciummal.

Bár a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a múlt héten felfüggesztette a Közgép közbeszerzésekből való kizárásáról szóló határozatot, szeptember 23-ig a gönyűi kikötő építéséről szóló hatóságok ignorálták a határozatot – adta hírül a Napi.hu csütörtökön.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Eduvizig) nem változtatta meg döntését, és a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégét is magába foglaló konzorciummal végezteti el a kikötő bővítését. A konzorciumnak a Mészáros és Mészáros Kft. mellett az A-Híd Zrt., valamint a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a tagjai.

©

A Közbeszerzési Hatóság sem hatódott meg a bírósági döntéstől, és továbbra is a közbeszerzésből kizártak feketelistáján tartja a Simicska Lajoshoz kötődő céget. A hatóság határidőn belül fellebezést tervez benyújtani a bírósági végzésével szemben.

Mint arról beszámoltunk, az Eduvizig hamis adatszolgáltatás miatt zárta ki három évre a közbeszerzésekről a Közgépet.

Németh József, az Eduvizig vezérigazgatója közölte: a bíróság végzése nem befolyásolja, hogy a Közgép ajánlata a Győr-Gönyű Kikötő felújítására érvényes-e. Sőt, nem befolyásolja a hamisadat-közlés miatti kizárás kérdését sem. További intézkedést nem tart szükségesnek az Eduvizig igazgatósága – írta.

A Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett konzorcium egyébként magasabb árajánlattal nyerte meg a tendert. Három hete meg is kötötték a szerződést a projekt.

Már aláírták a szerződést

A fenti rövid indoklás szerint a tender kiírója nem veszi figyelembe a bíróság felfüggesztő határozatát, és ennek következtében nem mondja fel a három hete már megkötött szerződést a nyertes konzorciummal – amely egyébként magasabb árajánlattal nyert a Közgép-konzorcium ajánlatánál. Míg ők 6,891 milliárd forintért, addig a Közgép 6,673 milliárdért vállalta a megbízást. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy Lamborghinivel kergetőzik a motoros, és ahogyan lenni szokott, jön az a bizonyos hiba – videó

Egy Lamborghinivel kergetőzik a motoros, és ahogyan lenni szokott, jön az a bizonyos hiba – videó

Egy nap, két hír és egy furcsa érzés

Egy nap, két hír és egy furcsa érzés

A kubai rezsim támogatói szabotálták az ENSZ munkáját

A kubai rezsim támogatói szabotálták az ENSZ munkáját

Letiltottak egy rém ijesztő Spotify-reklámot

Letiltottak egy rém ijesztő Spotify-reklámot

Folytatódott a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen indult büntetőeljárás

Folytatódott a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen indult büntetőeljárás

Egészen aranyos választ adott Mark Zuckerberg lánya arra, hol is dolgozik az édesapja

Egészen aranyos választ adott Mark Zuckerberg lánya arra, hol is dolgozik az édesapja