szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint kétmillió forintot követel a Quaestor felszámolója a cég egyik kisbefektetőjétől, aki - akár csak a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézménye - a brókercég bedőlésének napján vette ki a pénzét. Csak a Magyar Kereskedőház milliárdokat vett ki az utolsó pillanatban, és nem perelték be.

Beperelt a Quaestor felszámolója egy 77 éves asszonyt, aki éppen a társaság bedőlésének napján vette ki a cégtől megtakarításait, valamivel több mint kétmillió forintot. A felszámoló kamatostul kéri a pénzt.

A nő az RTL Klub péntek esti Híradójában elmondta, hetek óta nyomasztja az ügy, amiből nem is igazán ért semmit. Állítja, nem volt ismerőse, aki súgott volna, hogy gyorsan mentse ki a pénzét: azért vette ki, mert az unokájának szüksége volt rá. Az idős asszony pere novemberben folytatódik.

Közben a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) háttérintézménye, a Magyar Nemzeti Kereskedőház szintén az utolsó pillanatban vette ki tőkéjét a Quaetorból, 3,8 milliárd forintot.

A KKM közölte: a kereskedőház nem kockázatos vállalati kötvényben, hanem biztonságos állampapírban tartották a cégnél a pénzüket. A perekről pedig a felszámolót kell kérdezni. A felszámoló cég nem válaszolt a Híradó megkeresésére.

A bíróság a héten döntött arról, hogy megszünteti Tarsoly Csabának, a Quaestor vezetőjének, valamint két vádlott-társának előzetes letartóztatását. Ha másodfokon is hasonló határozat születik, Tarsoly luxusvillájában, házi őrizetben várhatja meg az ügy alakulását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp