szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Galambos Lajos feleségének előzetes letartóztatását szeptember 24-én rendelték el egy hónapra, a másodfokú bíróság azonban felülbírálta a határozatot, mert hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja. Lagzi Lajcsi és másik társa zárkában marad.

A Budapest Környéki Törvényszék pénteken megszüntette a Galambos-ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását és elrendelte szabadlábra helyezését - közölte a törvényszék.

Az MTI először tévesen úgy tudósított a hírről, hogy maga Lagzi Lajcsi szabadulhatott ki a rács mögül. A hibáért elnézést kérünk.

A másodfokú bíróság indoklása szerint a G.B. monogrammal emlegetett gyanúsított esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja. Az ügyben érintett másik két ember esetében - így Lagzi Lajcsinál is - helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradnak. A G.B. monogram minden bizonnyal Lagzi Lajcsi feleségét, Galambos Bogit rejtheti, akivel kapcsolatban korábban is arról számoltak be a lapok, hogy egészségi állapotára való tekintettel kiengedhetik az előzetesből.

©

A Budaörsi Járásbíróság szeptember 24-én rendelte el egy hónapra a zenész és két társának előzetes letartóztatását, akiket vesztegetés és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint Lagzi Lajcsi és társai egy mocsai lakóházban és egy tatai appartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Lagzi Lajcsit, a feleségét, valamint harmadik társukat szeptember 22-én, kedden vették őrizetbe.

Mint arról beszámoltunk, a hét elején a mulatós zenész arra készült, hogy vallomást tesz az áramlopási ügyben. A Blikk azt írta, Lajcsi jól viseli a börtönkörülményeket, sőt elégedett a bánásmóddal, illetve az ellátással is. A zenész az előzetesben egy héten csak egyszer zuhanyozhat, reggel 6-kor ébresztik, és 22 óra után nyugovóra kell térnie. Háromszori étkezést biztosítanak a számára. Az előzetest egy kétszemélyes zárkában tölti egy olyan férfi társaságában, aki erőszakos bűncselekmény ­miatt került rács mögé. Minden szabadidejében a vallomástételre készül és jegyzetel, illetve az ügyvédjén keresztül próbálja az otthoni dolgokat is igazgatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Olyan műkezet tervezett gyerekeknek egy afrikai cég, amely együtt nő használójával

Olyan műkezet tervezett gyerekeknek egy afrikai cég, amely együtt nő használójával