szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lagzi Lajcsi lakóparkja ellen energialopás gyanújával indított vizsgálatot nem az áram- és gázszolgáltató kezdeményezte, de végül ők tizennégy lakásban találtak áramlopásra utaló nyomot – írja a Figyelő, amely szerint a lakodalmas zenész-vállalkozót állítólag a lakóparkot építő kivitelező dobta fel a rendőrségen.

A Lagzi Lajcsi tulajdonában álló, 2008-ban átadott Boglárka apartmanház nevű lakóparkot vélhetően már az építése során úgy alakították ki, hogy lopni lehessen az áramot és a gázt – írja a Figyelő.

A hetilap megkérdezte a gázszolgáltató GDF Suezt, amely azt közölte, hogy az 58 lakásos lakópark 42 lakását vizsgálták, és ezek közül 14 esetben találtak "szabálytalan vételezésre utaló nyomot". Az eljárást egyébként nem a szolgáltatók kezdeményezték, a rendőrség már egy elindított nyomozás részeként kereste meg őket azzal, hogy ellenőrizzék a mérőhelyi és betápláló vezetékeket.

A lakodalmas sztárt viszik a bíróságra őrizetbe vétele után
©

A lap olyan híresztelésről is értesült, amely szerint a civil nevén Galambos Lajosnak hívott vállalkozót az egykori kivitelezője dobta fel, aki a lakópark építésekor az energialopásra alkalmas rendszert kialakította, bár ennek a feltételezésnek a valószínűségét gyöngíti, hogy ennek az illetőre nézve is lennének jogi következményei.

Lagzi Lajcsi a gyanú szerint úgy kerülte el a lebukást, hogy éveken át lefizette a szolgáltatók ellenőrzést végző munkatársait, erről a Figyelő azt írja, hogy az E.On áramszolgáltató két munkavállalójával szemben derítette ki, hogy súlyosan megszegték a belső szabályzatot, és el is bocsátották őket. De míg a hetilap szerint az áramos cég már hónapok óta tudott az ügyről, a vállalat azt állítja, hogy csak az ügyészségi közleményben értesültek érintettségükről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hasznos funkció jön: rögzítse kedvenc weboldalait a Windows Start menüjében

Hasznos funkció jön: rögzítse kedvenc weboldalait a Windows Start menüjében

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Távozásra szólították fel a járványszabályokat megszegő cseh egészségügyi minisztert

Távozásra szólították fel a járványszabályokat megszegő cseh egészségügyi minisztert