szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Portugáliának és Magyarországnak a legnagyobb az esélye arra, hogy visszakerüljön a befektetésre ajánlott kategóriába - erre jutott tanulmányában a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő.

A legnagyobb valószínűséggel Magyarország és Portugália lesz a következő két olyan szuverén adós, amely visszakerülhet a befektetési ajánlású államadós-osztályzati kategóriába – közölte kedden Londonban ismertetett tanulmányában a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő.

A hosszú távra visszatekintő, átfogó elemzés azt vizsgálja, hogy milyen dinamikák jellemzik a befektetési ajánlású és a  befektetésre már nem ajánlott besorolási sávok közötti mozgást.

A Fitch tanulmánya kiemeli, hogy Magyarország és Portugália egyaránt "BB plusz" - a befektetési alapszinttől egy fokozattal elmaradó - besorolással szerepel a cég nyilvántartásában, és osztályzataikra felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátás van érvényben. A hitelminősítő szerint ennek alapján legközelebb e két ország nyerheti vissza a legnagyobb eséllyel a befektetési ajánlású besorolást.

©

Mint arról beszámoltunk, a felminősítés előszobájába léphet Magyarország a Moody’snál pénteken, és van egy kis esély arra is, hogy a Fitch Ratings még idén kiemeli az országot a bóvliból.

Gárgyán Eszter, a Citi vezető közgazdásza azt mondta, jó esély van arra, hogy a Fitch Ratings november 20-án kiemelje Magyarországot a bóvli kategóriából, mert már fél év eltelt azóta, hogy pozitívra javították a korábbi stabil kilátást. Az ország adósbesorolása mindhárom ügynökségnél egy szinttel marad el a befektetési kategóriából, de csak a Fitch tart érvényben pozitív kilátást, a másik két cégnél stabil a besorolás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről