szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A holland Aegon fontolgatja a magyarországi Aegon Hitel Zrt. eladását, mely 2014 óta leállította a hitelezését veszteségei miatt. A döntésben jelentős hatása van a magyar pénzügyi szektort érintő gyakran változó környezetnek.

Az Aegon Hungary részéről Drevenka Edit közkapcsolati igazgató szerint vizsgálják annak lehetőségét, hogy a cég megváljon az Aegon Hitel Zrt-től - nyilatkozta a Reutersnek. A vezetőség figyelembe veszi az ügyfelek és az alkalmazottak érdekeit, és egy "megfelelő ajánlatért" függvényében adhatják el a hitelintézetet.

Az eladás egy új szakaszát jelölheti a zaklatott pénzügyi szektoron belül a bankok talpraállásának, amelyben a bankok a kemény megszorítások után a kormányal való egyeztetésekbe fogtak. Pénzpiaci források szerint a bankok is új lehetőségeket és forrásokat keresnek, de az üzletkötéseket hátráltatja, hogy a befektetők kedvezményes üzletet keresnek a bizonytalan magyar szabályozás és az ország befektetési kockázata miatt.

Az Aegon Hitel 2014 márciusában állította le a jelzáloghitelezést, amit a csökkenő kereslettel, a megnövekedett kockázattal, a bizonytalan környezettel és a további veszteségek elkerülésével indokoltak. A cég teljes vagyona 95,8 milliárd forint volt tavaly év végén, az éves veszteség 9,3 milliárd forint volt, a korábbi években is meghaladta a 4 milliárdot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Mazsihisz válasza Demeter Szilárdnak: Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen és megbocsáthatatlan

A Mazsihisz válasza Demeter Szilárdnak: Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen és megbocsáthatatlan

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak