szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter unokatestvérének fia 150 millióért vásárolt állami földet, amit még az II. Orbán-kormány idején bérelhetett ki. Nem szívesen nyilatkozott róla a miniszter, a parlamentben azonban problémás lesz a hungarikummá nyilvánított kürtöskaláccsal takarózni.

Fazekas Sándor a kürtöskalács hungarikummá nyilvánítását pajzsként maga elé tartva gondosan kikerülte a válaszadást az újságírói kérdések elől, mikor a rokonsága állami földvásárlásai iránt érdeklődtek. A miniszter várhatóan csak időt nyert, ugyanis az ellenzék, például a Jobbik is jelezte, hogy megkérdezik a minisztert, hogy miképp vált lehetségessé unokatestvére fia számára, hogy pár év állami földbérlet után megvásárolhatott 150 millió forint értékű állami földet egy szolnoki árverésen.

A kérdéses árverésen a HírTv volt jelen, a sikeres vásárlás után Bekecs Péter (a felvételen kitartóan jelentkező férfi) nem nyilatkozott a csatornának. A Jobbikos Magyar Zoltán felhívta a figyelmet Bekecs mellett Fazekas Szabolcsra is. Utóbbi nem rokona a miniszternek, azonban baráti körébe tartozik, Magyar szerint "fideszes harcostársa" polgármesterként. Fazeks Szabolcs és felesége érdekköre korábban 400 hektár termőföldet bérelhetett, amit az árverésekkel tulajdonra váltottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!