szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyilvánosságra hozta a földárverések eddigi eredményeit a földalap, amelyekből kiderül például, hogy a felcsúti polgármester családja több száz hektárnyi területet vett egy hét alatt.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és családja egy hét alatt 600 millió forintot költött el - derült ki a Nemzeti Földalap (NFA) most közzétett földárverési adataiból. A hirdetményeket átfutva úgy tűnik, többnyire kikiáltási áron jutottak tulajdonhoz.

Alcsútdobozon hektár földet vásároltak, Óbarokon 66 hektárnyit, a legnagyobb területet pedig Etyeken vették. Itt volt a szerzemények között egybefüggő 202 hektáros birtok is. A család összesen 300 hektárt szerzett meg az Agrosystem Kft bérletéből.

©

Mészárosék minden jel szerint nem az eddig is általuk bérelt állami földekből vásároltak november 24-e és december 4-e között, hanem a mára ellenségként kezelt Simicska Lajossal érdekeltségébe tartozó társaság elől halászták el a földet. Így csak becsülni lehet, hogy az egy hét alatt megszerzett több mint 400 hektárral tovább nőtt-e a gázszerelő birtoka Bicske, Óbarok, Alcsútdoboz és Etyek környékén.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet várhatóan egyhetes csomagokban hozza majd nyilvánosságra a licitek eredményeit. A november 23-a és december 4-e között lezárult árverési eredmények szerint egyébként Szolnokon volt olyan árverés, ahol egyetlen licit sem zárult sikerrel, volt ugyanitt olyan árverési helyszín, ahol szinte minden felkínált föld elkelt.

A legérdekesebb a győri hirdetmények között található: egy 4,6 hektáros földdarabért a mosonmagyaróvári Kránitz Roland 35,2 millió forintot fizetett. Szegeden a Héjja Testvérek Kft bérelt földjeiért folyt a harc, itt hárman-négyen szálltak ringbe egy-egy területért és szinte aranyárban keltek el a földek, hektáronként majd 3 millió forintért is emelgették a tárcsát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Véletlenül nem ön nyert félmilliárd forintot?

Véletlenül nem ön nyert félmilliárd forintot?