szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lakásáfa csökkentésével egyidejűleg kilenc új adóváltoztatást csempésztek a törvénybe. Az SOS-törvényjavaslatba olyan nemzetgazdaságilag kiemelkedő iparágakkal kapcsolatos szabálymódosítások kerültek, mint a moziüzemeltetés vagy a fővárosi adók változásai. Az MSZP megpróbálta levétetni napirendről, de hiába.

Egy gazdasági témájú salátatörvény levételét kérte a napirendről az MSZP elnöke a parlamentben, miután kiderült, a kormány nemcsak a lakásáfa csökkentését, hanem kilenc más adóváltoztatást is belecsempészett a törvényjavaslatba. Tóbiás József szerint megint megtörtént, hogy a kormány Áder János és az Alkotmánybíróság korábbi intelmei ellenére olyan témájú módosítókat tesz bele a javaslatokba, amik nem is illenek oda. Ráadásul olyan gyorsan szavaztatják meg, hogy az ellenzéknek nincs ideje átolvasni azokat.

A törvényjavaslat zárószavazását nem vették le a napirendről, sőt meg is szavazták, az erről szóló rendkívüli házbizottsági ülést csak a szavazás után tartják meg.

A kormány még hétfő este nyújtott be kilenc törvényt módosító javaslatot a törvényhozás elé azzal az igénnyel, hogy a képviselők már ma fogadják is el azokat.

Az SOS-törvényjavaslatba olyan nemzetgazdaságilag kiemelkedő iparágakkal kapcsolatos szabálymódosítások kerültek, mint a moziüzemeltetés vagy a fővárosi adók változásai. A helyi adókról szóló törvényt úgy módosítja, hogy az ebből befolyó pénzeket kell a BKV finanszírozására fordítani. Mégpedig a főváros több mint száz milliárd forintos helyi iparűzési adóbevételre tesz szert évente, ezentúl ezt dedikáltan erre kell fordítaniuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásán

Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásán

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó