szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lesz kész a 3-as metró felújítása a 2017-es vizes vébére, sőt lehet, hogy pont pótlóbuszokkal kell majd a nézőknek zötykölődniük – írja a Népszabadság.

A Népszabadság pénteki száma szerint a főváros vezetése belátta, hogy nem lesz kész a 3-as metró felújítása a 2017-es vizes vb idejére, sőt ahelyett, hogy a felújított metróval járnának a nézők az új Dagály uszodakomplexumba, lehet, hogy az éppen akkor zajló felújítás miatt pótlóbuszokkal kell majd utazniuk.

A kivitelezői tendert január elején kellett volna kiírni, de a napilap szerint ez tavasz előtt aligha történik meg, a Főmterv kivitelezési terveit ugyanis rendszeresen több száz oldalas hibajegyzékkel küldi vissza a BKV, a BKK, és a Budapest Közút Zrt.

©

A metrófelújítási elképzelések is egyre fapadosabbá válnak, a legolcsóbb, 109 milliárd forintba kerülő változatban például már nincs benne az utasforgalom által elzárt területek megújítása, és az akadálymentesítésről, a liftek építéséről is lemondtak, annak ellenére, hogy a Népszabadság cikke szerint ez a lépés a felújításra kért uniós támogatásokat is veszélyezteti.

A napilap cikke szerint ráadásul a 3-as metró alagútja fölötti födém erősen vizesedik, ehhez újra kellene szigetelni úgy, hogy felülről férjenek hozzá, márpedig ehhez a fölötte vezető forgalmat máshová kell terelni. A főváros a lap szerint aligha vállalja be, hogy az Árpád hídi csomópont, vagy a Nagyvárad tér és az Üllői út lezárásával tovább borzolja a kedélyeket, ezért inkább a födémen belül vezetik majd el a vizet, ami azonban félmegoldás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
300 koronavírus-fertőzött van a máltai szeretetszolgálatnál

300 koronavírus-fertőzött van a máltai szeretetszolgálatnál

Kellemetlen hiba a Facebookon: látszódnak a letiltott ismerősök posztjai

Kellemetlen hiba a Facebookon: látszódnak a letiltott ismerősök posztjai

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?