szerző:
HVG

30 dollár alá esett az olajár, fokozódik a hazai benzinfogyasztás, miközben a gyengülő forintnak egyre több vesztese van – e folyamatok hatását több cikkben is elemzi az e heti HVG.

A fekete arany ára 2014 nyara óta 70 százalékkal esett, már-már 15-20 dolláros hordónkénti emlegetnek a szakértők. Magyarországon ez elsősorban az üzemanyag-árakban mutatkozik meg, de ha tartósan alacsony marad az ár, akkor gyorsulhat  az ország – és a régió – gazdasági növekedése. 

A gyengülő forint azonban ellenkező hatást vált ki a magyar fogyasztóknál, nemcsak a benzinárcsökkenést mérsékli, de az importélelmiszereket éppúgy drágítja, mint a most esedékes külföldi síutakat.

Részletek a csütörtöki HVG-ben.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!