szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A MIniszterelnökséget vezető miniszter cáfolta a Figyelő értesülését, miszerint a trafikpiachoz hasonlóan alakítaná át az alkoholkereskedelmet is.

Szó sincs Nemzeti Italboltról, hacsak nem tekintünk annak minden kocsmát, viccelődött Lázár János a csütörtöki Kormányinfón.

A Figyelő csütörtöki számában arról írt, hogy a parlament tavaszi ülésszakán az Országgyűlés elé kerülhet olyan törvénymódosítás, mellyel kimondanák: alkoholt csak meghatározott, speciális értékesítési jogosítvánnyal rendelkező árusítóhelyeken lehet majd vásárolni. A parlament honlapján megtalálható törvénymódosítási tervekből egyelőre annyi körvonalazható, hogy a kormány egyebek mellett a jövedékiadó-törvény újraírására is készül (a táblázatban a 37. ponttal jelzik). Ebbe a nemzeti italbolt "intézményrendszerének" kialakítása is belefér, de a gazdasági hetilap azt is írja: érdemes lesz figyelni továbbá azt is, hogy a szeszesital-gyártásban milyen új szereplők bukkannak fel.

A nemzeti italboltokról először a hvg.hu írt két évvel ezelőtt, értesülésünket a Miniszterelnökség akkor is sajtókacsának minősítette.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!