szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután kiderült, hogy ellenőrök, a NAV munkatársainak számlaszámát egy órán belül letiltották az Ubernél – állította Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős államtitkára a TV2 Mokka című műsorában. Arról is beszélt, hogy az Uber felkérte a magyar sofőröket, jelentkezzenek be az adóhatóságnál január 31-ig, és ha ezt nem teszik meg, hajlandó őket kizárni a rendszerből.

"A kollegáknak a bankszámlaszámát, miután kiderült, hogy adóellenőrök, az Uber-központban, Hollandiában egy órán belül letiltották" – közölte Tállai András államtitkár a TV2 reggeli műsorában. "Ugyanazzal a bankszámlával, kártyával nem tudott bejelentkezni a NAV-os kollega, tehát rögtön léptek, hogy kizárják azt a személyt, akiről kiderül, hogy a NAV ellenőre" – tette hozzá.

©

Arról is beszélt, hogy eddig "tíz körüli" szúrópróbaszerű ellenőrzést végzett el a NAV próbavásárlásként az Uber-sofőröknél, de nagyobb erő bevetését tervezik. Felidézte, hogy a NAV levélben kérte az Uber hollandiai központjától a magyar regisztráltak listáját és a cég nyilatkozata szerint 1200 ilyen személy van.

Hozzátette még, új fejlemény, hogy hétfő délután egy magyarországi cégen keresztül kapott egy emailt, amelyet a hollandiai Uber cégvezetője is aláírt. E szerint az Ubernél "teljes mértékben egyetértenek a kormánnyal" és kérik a regisztrált sofőröket, jelentkezzenek be a NAV-nál január 31-ig, és "arra is hajlandók, ha ezt nem teszik meg, nem tartják be a jogszabályokat, akkor kizárják a rendszerükből" őket, nem kapnak munkát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!