szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Halkó Gabriella cégei 2011 óta 2,85 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket az MTVA-val, az ő cége gyártotta a Marslakók című sikertelen sorozatot is. Gazdasági és stratégiai igazgatónak nevezték ki a tulajdonost váltó TV2-höz.

Halkó Gabriellát nevezték ki a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatói posztjára – írta az Index. Halkó Gabriella az Apropó Kft.-n keresztül a köztévé egyik legnagyobb beszállítója, az ő cége gyártja az elmúlt időszakban Jakupcsek Gabriella elküldéséről elhíresült Ridikült, és 841 millió forint közpénzből a Marslakók című sikertelen tévésorozatot.

Halkó Gabriella
©

Míg a Ridikül egy-egy adása 3,4 millió forintból készül (ez a lap forrásai szerint a piaci ár háromszorosa), a Marslakók epizódonként csaknem 11 millió forintba került. 

Az Apropó emellett a Noé barátai – Minden, ami állat című magazinműsort is gyártja az MTVA-nak, ebből 38 epizódot 70 millióért vállalt a cég. Halkó Gabriella egy másik cégen keresztül a Summa és a G7 című gazdasági magazinok gyártását is vállalta, szintén 70 millió forintért. Idén már A Dal epizódjait is az Apropó Kft. gyártja.

Dirk Gerkens, az átalakuló TV2 Andy Vajna által kinézett vezetője korábban azt mondta, a TV2 független lesz, a kormány befolyásától mentesen működik majd, ő pedig szabad kezet kapott a cégvezetők kinevezésében. Halkó Gabriella cégein keresztül 2011 óta 2,85 milliárd forint értékben között szerződéseket az MTVA-val.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!