szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy vidéki és egy budapesti kórházban talált pénzügyi szabálytalanságokat az Állami Számvevőszék, amikor a 2008–2013-as időszakot ellenőrizte.

A pénzügyi és vagyongazdálkodás, valamint a belső kontrollrendszer területén működtetésében tárt fel hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Zala Megyei Kórház, valamint a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak ellenőrzése során – közölte a szervezet csütörtökön. Az ellenőrzések még a 2008–2013-as időszakra vonatkoznak.

A számvevőszék hangsúlyozza, hogy nem a feladatellátást vagy a jogi környezetet vizsgálja, hanem a gazdálkodás szabályszerűségét, illetve hogy a pénzügyi és vagyongazdálkodás megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak és a belső szabályzatoknak, valamint hogy érvényesült-e a gazdálkodási folyamatokban az integritási szemlélet, a korrupcióval szembeni veszélyeztetettség csökkentése érdekében. 

Az ÁSZ az ÁEEK főigazgatójának a két ellenőrzés során összesen öt, a zalai intézmény főigazgatójának hét, a Szent János Kórház főigazgatójának pedig négy javaslatot tett, amelyek alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük. A két kórházról szóló jelentésen túl több intézmény ellenőrzése jelenleg is folyamatban van – jelezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!