szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négyszeresére emelik Oroszországban az eddig alacsonyan tartott jövedéki adóját az üzemanyagoknak április 1-től, hogy pótolják az alacsony olajárak miatti bevételkiesést.

Telejesen ellentétesen hat az orosz gazdaságra a kőolaj világpiaci árának esése, szemben a Magyarországhoz hasonló helyzetben lévő államokkal, ahol az olcsó import miatt fokozatosan csökkentek az árak. Az orosz állam legfőbb exportcikke a kőolaj és a földgáz, azonban az alacsony árak miatt teljesen elszállni látszik az orosz költségvetés, így kénytelenek más bevételi forrásokhoz nyúlni. Az orosz gazdaságot eddig az olcsó üzemanyagárak is helyzetben tartották azonban ennek az időszaknak lassan a vége közeleg.

©

A benzinkutaknál kapható legjobb minőségű benzinfajta jövedéki adója tonnánként a jelenlegi 2600 rubelről (1 rubel=3,60 forint) 10 ezer 130 rubelre nő, míg a dízel üzemanyag esetében 1143 rubelről 5293 rubelre emelkedik. Az erről szóló döntést már elfogadta az illetékes kormányzati bizottság - közölték orosz források.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A JP Morgan is ráfázhat a Szuperliga bukására

A JP Morgan is ráfázhat a Szuperliga bukására

A kormány lehetőséget ad magának, hogy őszig fenntartsa a veszélyhelyzetet

A kormány lehetőséget ad magának, hogy őszig fenntartsa a veszélyhelyzetet

Életmentő drónokat küldene a levegőbe a Vodafone

Életmentő drónokat küldene a levegőbe a Vodafone