szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Papíron minden rendben van, a kérdés, hogy a 480 órás képzésen valóban részt vettek-e Mészáros Lőrincék, akik mostanáig 1400 hektár állami földre tették rá a kezüket.

A Tolna megyei Juhépuszta mezőgazdasági telepén vizsgázott le földművelési ismeretekből Mészáros Lőrinc, és jutott aranykalászos gazdaképesítéshez - írta meg a HírTv-re hivatkozva a Magyar Nemzet.

A felcsúti polgármester családja eddig mintegy 1400 hektár állami földet szerzett meg a tavaly óta tartó földárveréseken. Az állami földek vásárlásának előfeltétele, hogy a pályázó egy 480 órás gazdatanfolyamot sikeresen elvégezzen. A Magyar Nemzet korábban írt arról, hogy a minősítést „gyorstalpaló” aranykalászos tanfolyamokon lényegében bárki megszerezheti a kötelezően meghatározott óraszámok teljesítése nélkül is; előfordult, hogy három hónap alatt befejezték a képzést - ami papíron heti 45 tanóra igazolását jelenteni.

©

Távoktatást ugyan nem engednek meg a jogszabályok, de a HírTv riportja azt is bemutatta, hogy be sem kell járni az órákra, hiszen „nem szokott előfordulni, hogy valaki megbukik”. Somogyi Imre, a juhépusztai képzőhely vezetője elmondta azt is, hogy Mészárosék mellett a Lázár testvérek is hozzájuk jártak képzésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét