Ilyen még nem volt az internetben: fizetős lett egy hazai online híroldal

Megtört a jég: itt az első magyar fizetős hírszájt, Veszprém megye történéseiről mostantól csak napi 50 forintos díj ellenében lehet olvasni a PLT híroldalán. A magyar webes piacon ez a kezdeményezés hatalmas újdonságnak számít.

  • hvg.hu hvg.hu
Ilyen még nem volt az internetben: fizetős lett egy hazai online híroldal

Olyat lépett a PLT Online, amilyen még nem volt a magyar internetes média történetében: fizetőssé tette egyik híroldalát. Február eleje óta csak díj ellenében tekinthetők meg a veol.hu online tartalmai. A Pannon Lapok Társaságának (PLT) Veszprém megyei hírportálján bármelyik cikkre kattintva egy fizetésre ösztönző oldalba botlik az olvasó – írja az mmonline.hu. A „VEOL Prémium” nevet viselő szolgáltatásért 30 napra 1490 forintot kérnek. Ezért nemcsak a hírsite cikkeit, hanem a megyei napilap digitális változatát és egy digitális szakácskönyvet is kapnak az előfizetők.

Jelenleg valószínűleg csak tesztelik a fizetős megoldást, a PLT többi megyei napilapjához tartozó Fejér, Vas és Zala megyei hírsite-ok cikkei ugyanis még díjfizetés nélkül elérhetők.
 
A fizetőssé tétel miatt a veol.hu látogatottsági adataiban nem látszik drámai zuhanás. A dkt.hu-n található adatok szerint a híroldal január utolsó hetében 78 ezer, február első hetében 57 ezer, az elmúlt héten pedig 60 ezer egyedi látogatót ért el.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.