szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vasárnapi boltzár legnagyobb játékosai stabilan támadnak minden hétvégén, egy csomó olyan boltjuk van, ami az összes vasárnap nyitva tud lenni.

A vasárnapi boltzár tavaly márciusi bevezetése óta több áruházlánc kivételezett üzleteivel egy-egy vasárnapon (például a Lidl vagy a Spar), de vannak az állandó szereplők, akik viszonylag sok - több tucat bolttal - indulnak vasárnapról vasárnapra. Az állandó kivételek között említhetőek az OMV, a Mol, a Lukoil által működtetett benzinkutas boltok, amelyekből több tucat van nyitva vasárnaponként - írja a Mindenár.hu lakossági beszerzési portál. Szintén komoly játékos a CBA és a Reál, utóbbiaknak is számos üzletében lehet vásárolni vasárnaponként.

Az OMV kutakon a Spar shopok a Shellnél a Tesco Expresszek, a Mol pedig saját fejlesztésű Fresh Corner hálózatával száll ringbe vasárnapról vasárnapra. A kakukktojás a martonvásári Agip kút, ahol a Coop üzemelteti egyetlen benzinkutas egységét.

A klasszikus boltláncok közül a CBA-nak és a Reálnak van sok vasárnap is nyitva tartó boltja. A Coop-hálózatában is számos olyan üzlet van, amelyekben lehet vásárolni, ám ezek pontos listáját a Coop - ellenétben a CBA-val és a Reállal - nem teszi közzé. A cég azt javasolja a vásárlóknak, hogy érdeklődjenek például telefonon, hogy nyitva van-e az adott üzlet. (A Coop-üzletek listája itt található.)

A fővárosban a Mannák és a Ronik tartanak nyitva viszonylag szoros hálót kiépítve, valamint a Spar - a benzinkutas egységek mellett - egy sor, franchise-ban működő boltja is kinyit hétről hétre. A CBA-nak és  a Reálnak, is még sok üzlete van, amelyek nyitva tartanak február 28-án vasárnap, ezek az üzleteken a portálon elérhető térképen megtalálhatóak. Szintén helyet kaptak a térképen azok az üzletek, amelyek a boltok munkatársaitól és vásárlóktól származó információk alapján nyitva lesznek most vasárnap.

Ahogy minden vasárnap, most is nyitva lesz a több boltnak is helyet adó budapesti Ázsia Center. A többi boltlánc (például Aldi, Auchan, Lidl, Penny) egységeiről nem találtunk olyan információt, amelyek szerint bármelyikük is kivételezne valamelyik boltjával február 28-én vasárnap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai