szerző:
hvg.hu

Számszakilag is zéró az európai kamatszint.

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa 0,0 százalékra vágta az irányadó kamatot az eddigi 0,05 százalékról. A kormányzótanács nem mérlegelte az alapkamat 0 százalék alá történő csökkentését nem mérlegelte.

A tavaly decemberi 10 bázispontos, -0,3 százalékra történt betéti kamat-csökkentést követően mai ülésén további 10 bázisponttal, -0,4 százalékra vágta a betéti kamatot az Európai Központi Bank kormányzótanácsa – írja a Portfolio.hu. Az eszközvásárlási program jelenlegi, 60 milliárd eurós havi keretét áprilistól kezdve 80 milliárdra emelik, eznagyobb, mint amire az elemzők többségének várakozása volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!