szerző:
hvg.hu

Nem az MNB ellen, hanem az MNB által tett feljelentések miatt ebédelt együtt Matolcsy György és Polt Péter legfőbb ügyész - közölte az ügyészség.

Az ügyészség elismerte a 24.hu-nak, hogy egy feljelentés miatt ebédelt együtt Polt Péter legfőbb ügyész és Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön.

Polt Péter és Matolcsy György ugyanis csütörtökön egy elegáns belvárosi étteremben ebédelt együtt, egy nappal azután, hogy az Együtt a legfőbb ügyésznél eljárást kezdeményezett a jegybanki alapítványokat érintő tőkejuttatás miatt.

©

A 24.hu megkérdezte a Legfőbb Ügyészséget, hogy Polt miért ebédelt együtt Matolcsyval, az ügyészség pedig közölte, hogy Polt Péter "az MNB által tett feljelentések tárgyában" egy "előre egyeztetett munkaebéden" találkozott Matolcsy Gyöggyel. Az ügyészség azt nem pontosította, hogy hol ebédeltek, mit fogyasztottak és miről is olt szó pontosan közöttük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!