szerző:
MTI/Magyar Hírlap
Tetszett a cikk?

A földművelésügyi miniszter szerint még nem döntöttek arról, lesz-e harmadik kör a földértékesítésben. Az viszont biztos, hogy lesz még egy olyan forduló, amelyben halastavakat, gyümölcsösöket lehet majd megszerezni – írja a Magyar Hírlap.

Fazekas Sándor a lapnak azt mondta: minden tizedik magyar gazda vásárolt állami területet a földárveréseken. Március 22-ig 44 800 hektár földet adtak el 122 vásárlónak a második árverési körben. Az adatok csak a három hektár feletti területekre vonatkoznak, az ennél kisebb parcellák értékesítése is folyamatos – tette hozzá.

A miniszter szerint megdőlt az ellenzék érve, hogy a fideszesek akarják megszerezni az állami földeket, hiszen az árveréseken nagyobb a kínálat, mint a kereslet.

Fazekas Sándor a lapnak arról is beszélt, hogy a tejtermelőknek nyújtott 11 milliárd forintos rendkívüli támogatás mellett lehetséges tárolási és intervenciós beavatkozás is, de ezeket a lépéseket egyeztetni kell az unióval.

Azt is mondta, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz csak akkor szabad hozzányúlni, ha jobb és eredményesebb lesz a működése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!