szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Anyukám mindig azt mondja, fiam, én csak akkor adok pénzt, ha abból ingatlant veszel...." - ez akár az MNB új mottója is lehetne Lentner Csaba, a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány egyik kuratóriumi tagjának legutóbbi televíziós nyilatkozata alapján.

Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár, a Pallas Athéné Domus Scientiae kuratóriumi tagja a HírTV Magyarország élőben című műsorában elmondta, hogy az Alkotmánybíróság "hátba döfte Matolcsy Györgyöt", amikor kimondta, hogy az alapítványok vagyona közpénznek minősül, és nyilvánosságra kell hozniuk, hogy mire költötték. Matolcsy György munkatársa változatlanul úgy gondolja, hogy a Magyar Nemzeti Bank nyeresége továbbra sem közpénz.

A közgazdász azt is hozzátette, hogy az a néhány milliárd, amit az MNB Matolcsy kegyeltjeinek adott, nem számít. „Ha a magyar piacon Mészáros Lőrincnek van olyan vállalkozása, ami képes erre, akkor nemzetgazdaságilag nekünk az a jó, ha belföldi vállalkozás, hazai vállalkozás, a belföldi hozzáadott értéket gyarapítja. Én ebben nem látok semmi kivetnivalót.”

Egy másik emlékezetes rész a beszélgetésből:

- Lentner Csaba: "Anyukám mindig azt mondja, fiam én csak akkor adok pénzt, ha abból ingatlant veszel...."

Szöllősi Györgyi válasza: "És azt is mondja a kuratórium, vagy hogy az ön szavaival éljek, az anyukája, hogy a vásárolt ingatlanokat Mészáros Lőrinc cége 3,5 milliárdért újítsa fel?"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler

Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler

Fokozhatja a légszennyezés a gyógyíthatatlan látásromlás kialakulását

Fokozhatja a légszennyezés a gyógyíthatatlan látásromlás kialakulását

Elektromos autóval már nem kell betartani Ausztriában egy sebességkorlátozást

Elektromos autóval már nem kell betartani Ausztriában egy sebességkorlátozást