szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az abortusz "emberiesség elleni bűncselekmény", a családtervezés "a török nemzedékek elárulása", a nők és férfiak egyenjogúsága természetellenes - fejtette ki Erdogan török elnök egy konferencián. Egyetelen muzulmán családban sem lehet szó fogamzásgátlásról, a népességnövekedés pedig elsősorban az anyák felelőssége - mondta még a négygyerekes elnök.

Egyetlen muzulmán családban sem lehet szó fogamzásgátlásról és családtervezésről, a török népesség növekedni fog, s ebben elsősorban az anyákra hárul a felelősség - fejtette ki hétfőn Ankarában Recep Tayyip Erdogan.

A török államfő egy ifjúsági és oktatási alapítvány rendezvényén határozottan leszögezte, hogy a török népesség létszámát tovább kell növelni. "Népességtervezés és születésszabályozás? Egyetlen muzulmán családnak sem szabad magáévá tennie ezt a szemléletet" - hangsúlyozta az elnök. Hozzátette: "Folytatjuk azt az utat, amelyet az én istenem és az én szeretett prófétám jelölt ki". Hangsúlyozta, hogy a népesség növekedése terén az anyákra hárul a legnagyobb felelősség. 

Erdogan korábban már többször kikelt az abortusz ellen, amelyet "gyilkosságnak", "emberiesség elleni bűncselekménynek" minősített. A családtervezést pedig "a török nemzedékek elárulásának" nevezte.

Ugyancsak többször ösztönözte arra a családokat, hogy legalább három gyermeket vállaljanak. Egy alkalommal úgy fogalmazott: egy gyerek az egyedüllét szinonimája, kettő a versengésé, három az egyensúlyé, négy pedig a bőségé, Isten pedig gondoskodik a többiről. Erdogannak magának is négy gyermeke van. Ebben a szellemben természetellenesnek nevezte a nők és a férfiak egyenjogúságát, hangoztatva, hogy

az iszlám vallás egyetlen helyet jelölt ki a nők számára a társadalomban, mégpedig az anyaságot.

Miközben a török elnök a születések számának további emelését szorgalmazza, a népességszaporulat az utóbbi esztendőkben már így is exponenciálisan növekedett, 17,1 ezreléket tesz ki a mintegy 79 milliós országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az összeesküvés-elméletek hívői most azt terjesztik a TikTokon, hogy a texasi hó kamu

Az összeesküvés-elméletek hívői most azt terjesztik a TikTokon, hogy a texasi hó kamu

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások

Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások