szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem szűnik meg a nonprofit designközpont.

Csak költségvetési szervként szűnik meg a Design Terminal, a tevékenységét részben magántulajdonú ügynökségként, részben üzleti alapon tovább folytatja, tudtuk meg a Design Terminál sajtósaitól, akik arra is utaltak, hogy pontosan az történik, amit egy áprilisi közleményükben a minisztérium közölt.

Ez így szólt:

A Design Terminál a kormány előzetes döntése szerint költségvetési szervként megszűnik, de új keretek között, részben piaci alapon működő intézményként, az Emmivel szoros együttműködésben folytathatja munkáját az üzleti és kulturális tehetséggondozás területén.

Úgy tudjuk, a tárgyalások jelenleg is zajlanak esetleges befektetőkkel, a végleges cégformáról, a működés kereteiről néhány héten belül szeretnék tájékoztatni a közvéleményt. Tehát senkinek nem kell megijedni, a Design Terminál programjai folynak tovább, beleértve a már 2017-re is beharangozott nemzetközi fesztivált, a jövő nagy kérdéseire fókuszáló Brain Bart.

 

Egy rossz tanulónak köszönhetik, hogy számítógépes játékkal is tanulhatnak

A Magyarországon is az egyik legnépszerűbb számítógépes játékot, a Minecraftot nem csak „kockulásra", hanem valós, hatékony és élvezetes iskolai tanításra is fel lehet használni. A finn Santeri Koivisto a Brain Bar Budapesten mutatta be az általa kifejlesztett és egyre több országban használt MinecraftEdut. Itthon még nem nagyon terjedt el, pedig hatékonysága megkérdőjelezhetetlen.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
60 százalékkal kevesebb vakcinát szállít le az EU-nak az AstraZeneca

60 százalékkal kevesebb vakcinát szállít le az EU-nak az AstraZeneca

Most a szabálytalanul türelmetlen autósokról adott ki videóválogatást a rendőrség

Most a szabálytalanul türelmetlen autósokról adott ki videóválogatást a rendőrség

Gigantikus dinó csontvázát találták meg Argentínában

Gigantikus dinó csontvázát találták meg Argentínában